Rozlévané víno / Wine by glass

Šumivá vína / Sparkling wine 0,1 l

Cava brut NV, Molí Coloma                                       75,-

Převládá vůně citrusových plodů a jablka. Je z odrůd Parellada, Xarello, Macabeo

Fresh aroma of citrus fruit and apple. Mix of Parellada, Xarello, Macabeo

Bílá vína / White wines 0,15 l

Sauvignon – Chile                                                        95,-

Suché, příjemně čisté a nenáročné víno  Sauvignon blanc. Příjemně odrůdové, typické pro Chile.

Dry, easy to drink wine, classic pure Chile Sauvignon.

Gorgorito Verdejo DO Rueda, Bodegas Copaboca – Španělsko               125,-

Svěží aroma s tóny angreštu. Víno je lehké a příjemné. Vhodné k předkrmům, rybám, plodům moře, rýži, těstovinám a salátům.

Delicate, fresh aromas are revealed with hints of gooseberries. Pairs well with starters, fish and seafood, rice, pasta and salads.

 Chardonnay VIN DE FRANCE, Dulac                          95,-

Typické příjemné francouzské Chardonnay, ve vůni i v chuti náznak lískového oříšku, másla a bělomasého ovoce.

Both aroma and taste with hints of hazelnuts, butter and white fruits.

 Rýnský Ryzlink jakostní suché / Quality dry wine, Školní Statek Mělník – ČR/Česká oblast/Podoblast Mělnická                                                                                     70,-

Klasický suchý Rýnský Ryzlink s obvyklými tóny kvetoucí lípy, náznakem lučního medu. Doporučujeme k rybám, salátům, drůbeži.

Classic dry Rieslink with notes of linden blossom and honey. We recommend serving it with fish, salads, poultry

Tramín BIO DEMETER, Vinné sklepy Kutná Hora – ČR/Česká oblast/Podoblast Mělnická            125,-

Ve vůni jemné koření, květy růží, kandovaný zázvor,  liči. Doporučujeme k pikantním jídlům, mořským plodům, výrazným salátům.

Aroma of soft spices, rose flowers, candied ginger, lychee. We recommend serving it with spicy dishes, seafood and salads.

Růžová vína / Rosé wine  0,15 l

El Coto rosato Rioja DOCa, Bodega El Cotto de Imaz – Španělsko       95,-

Převládají tóny třešní, červeného rybízu a malin. Je suché a hodí se k rybám, mořským plodům i salátům.

Dominates tones of cherries, red currant and raspberries. Dry, goes well with fish, seafood and salads.

Červená vína / Red wines 0,15 l

Frankovka Moravské zemské Modré Hory, Halm – Velké Pavlovice, Velkopavlovická podoblast       75,-

Chutná a voní po červené sušené paprice, pepři. Vhodné k výrazným uzeninám, omáčkám, steaku.

Aroma and flavour of dry red paprika, pepper. Recommend serving sausages, sauces, steaks

Pacheco Organic BIO DO Jumilla, Bodegas Viňa Elena- Španělsko/Murcia         125,-

Červené víno suché, z vinařské oblasti Jumilla, z odrůd Monastrell a Syrah. Má aroma lesního ovoce a hořké čokolády.. Vhodné k těstovinám, salátům, sýrům, tapas, k jakýmkoli masům.

Dry red wine, Jumilla region, grape Monastrell and Syrah. Aroma of forest fruit and chocolate. Pairs well with pasta, salads, cheese, tapas, meat.

Shiraz / Malbec, BODEGAS CALLIA – Argentina/San Juan       125,-

60% Shiraz, 40% Malbec. Vůně zralých ostružin, černého rybízu a fíkové marmelády. V chuti tóny zralého tmavého ovoce, s náznakem kouře, karamelu a rozinek. Hodí ke steakům, těstovinám i sýrům.

Aroma of ripe blackberry, blackcurrant and fig jam. Flavour with tones of ripe dark fruit, with hints of smoke, caramel and raisins. Goes well with steaks, pasta and cheeses.

Tempranillo, Camino de Castilla joven D.O. Ribera del Duero / Spain        95,-

Víno jiskrné třešňové barvy. Vůně červeného lesního ovoce. Doporučujeme k lehčím masům, jako telecí, krůtí.

Cherry colour, aroma of red forest fruits, recommend serving with light meats such as veal and turkey

Šumivá vína / Sparkling wines 0,75 l

Bohemia sekt brut / demi sec                                          350,-

Cava DO brut reserva, Bodegas Sumarroca                     760,-

Skvělé bílé suché šumivé víno z odrůd Parellada, Xarello, Macabeo a Chardonnay. Vhodné jako aperitiv, k těstovinám, rýži, bílému masu, rybám, a plodům moře.

Dry white sparkling wine, blend of Parellada, Xarello, Macabeo a Chardonnay. Great as an aperitif, with pasta, rice, white meat and seafood.

Cava rosato brut, Bodegas Sumarroca                             790,-

Růžové šumivé suché víno, z odrůdy Pinot Noir. Má světlou lososově růžovou barvu, aroma třešní. Vhodné k jako aperitiv, k těstovinám, rýži, bílému masu, rybám, plodům moře a tapas.

Dry rosé sparkling wine from selected grapes from Pinot Noir. Salmon pink colour, aroma of cherries. Recommend as an aperitif, serving with pasta, rice, white meat, fish, seafood and tapas.

Cava Gran Reserva Brut Nature, Jané Ventura                1320,-

Ve vůni čajové sušenky a zralé ovocné tóny jako jablko, meruňka, kdoule a jemné bylinné tóny. Vhodné k jako aperitiv, k těstovinám, rýži, bílému masu, rybám, plodům moře a tapas.

Aroma of confectionary and ripe fruit, apple, apricot, quince and delicate herbal tones. Can be served as aperitif, with pasta, rice, white meat fish, seafood and tapas.

Bílá vína / White wines 0,75 l

ČR – Morava / Local wines

Hibernal pozdní sběr / Late harvest, Vinné sklepy Kutná Hora – Podoblast Mělnická     570,-

Ve vůni a chuti můžeme hledat angrešt, ananas, grapefruit, červený pomeranč, jemné květinové tóny. Doporučujeme k rybám, salátům, drůbeži.

Aroma of gooseberry, pineapple, grapefruit, red orange, delicate floral tones. Recommend with fish, salads, poultry.

Rulandské Šedé Kabinet / Quality wine , František Mádl – Velké Bílovice – Podoblast Velkopavlovická           495,-

Květnatý buket je doprovázen aromatem jemné vanilky, přecházející do vůně dozrávajících lískových oříšků. V chuti citrusové plody. Doporučujeme k bílému masu, lehkým salátům.

Flora aroma with vanilla tones and ripening nuts. Citrus flavour. Recommend with white meat, light salads.

Ryzlink Vlašský „Liščí Vrch“ pozdní sběr / Late harvest, Jindřich Kadrnka – Březí – Mikulovská podoblast      655,-

Krásná vůně zralých hroznů, rozkvetlé louky s kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je výrazně krémovitá, ovocná, lehce kořenitá. Doporučujeme k mořským plodům, výrazné zelenině, světlým masům.

In aroma ripe grapes, tones of spring blooming meadows with mineral finish. Flavour massive creamy, fruity, We recommend it with seafood, vegetables, white meat.

 

Veltlínské Zelené „Liščí Vrch“ pozdní sběr / Late harvest, Jindřich Kadrnka – Březí – Mikulovská podoblast   620,-

Zelenkavý Veltlín je krásně kořenitý s tóny zeleného jablka a květin. Chuť je ovocitá, lehce kořenitá, mandlová. Doporučujeme ke chřestu, artyčokům, rybám.

Tones of green apple and flowers in flavour. Fruity aroma with almonds. We recommend it to asparagus, artichokes, fish.

 Chardonnay „Valtická“ výběr z hroznů, suché / Grapes selection, dry Jindřich Kadrnka- Březí – Mikulovská podoblast                                                                             620,-

Ve vůni jsou cítit zelená jablka, kůrka čerstvého chleba a oříšky s krémovitým závěrem. Chuť je výrazná a svěží. Doporučujeme k smetanovým omáčkám, rybám, drůbeži.

In aroma can find green apples, crust of fresh bread with nuts, creamy finish. Flavour distinctive and fresh. Goes well with creamy sauce, fish and poultry.

 Pálava „Ořechová Hora“ výběr z hroznů, polosuché / Grapes selection, medium dry Jindřich Kadrnka – Březí – Mikulovská podoblast                                                         690,-

Vůně je lehce po kvetoucích růžích a fialkách, ale spíše dominují zralé mandarinky, med a přezrálé pomeranče. Chuť je plná a marmeládová. Doporučujeme k pikantním jídlům, mořským plodům, výrazným salátům.

Light aroma of flowering roses and violets, rather domination of ripe mandarin, honey and oranges. Full bodied. We recommend serving it with spicy dishes, seafood, salads.

Španělsko / Spain

Sauvignon blanc DO Rueda, Yllera, Castilla y León         485,-

Ve vůni i chuti aroma zeleného jablka, broskve, žlutého melounu, citronu, květinových tónů a dalšího tropického ovoce. Doporučujeme k pokrmům z rýže, ryb, ale i k bílým masům a mořským plodům.

Clear aromas which combine a variety of flavours such as green apple, peach, melon, citrus and crisp flowery tones. We recommend serving it with rice dishes, fish, white meats and seafood.

 Verdejo DO Rueda, Yllera, Castilla y León                        485,-

Ve vůni i chuti aroma broskví, zeleného jablka, grepu a limetek. Doporučujeme k pokrmům z rýže, ryb, ale i k bílým masům a mořským plodům.

Clear aromas which combine a variety of flavours such as green apple, grapefruit and limes. We recommend serving it with rice dishes, fish, white meats and seafood.

 Viura RIOJA DOCa, Finca la Emperatriz, Rioja                  655,-

Ve vůni dominuje bílé ovoce, hrušky, citrusy, jasmín a další bílé květy. Hodí se především k tapas, mořským plodům, rybám a bílému masu, chobotnici.

On the nose high intensity of white fruits, pear, citrus, jasmine and other white flowers. Recommended especially for tapas, seafood, fish and white meat, octopus.

Chardonnay barrica  Jumilla D.O., Bodegas Pío del Ramo            , Murcia          655,-

Intenzivní vůně zralého jablka, spojené s kouřovými tóny. Doporučujeme k smetanovým omáčkám, rybám, drůbeži.

Intensive aroma of ripe apple assembled with smoky tones. We recommend serving it with creamy sauces, fish and poultry.

Pazzo de Villarei Albariño DO Rías – Baixas, Bodegas Pazzo de Villarei, Galicia 765,-

Aroma ovoce a květin. Je komplexní a elegantní, vhodné ke všem typům ryb, mořským plodům a k bílému masu, korýšům.

Aroma of fruit and flowers. Complex and elegant, suitable for all kinds of fish, seafood and white meat, shellfish.

Autocton  blanc, Autocton Cellar- Penedés, Catalonia    1160,-

Jedno z nejlepších bílých vín Španělska vyrobeno z odrůd Xarel- lo 76%, 14 % Macabeu, 9% Xarel- lo red a 1% Malvasia Sitgres. Vhodné jak k mořským plodům a rybám tak k hovězímu steaku.

One of the best white Spanish wines. Grapes: Xarel- lo 76%, 14 % Macabeu, 9% Xarel- lo red a 1% Malvasia Sitgres. Pairs well with both seafood and fish and beef steak.

Chile

Sauvignon blanc reserva, Casas del Bosque- Casablanca Valley  770,-

Výrazné aroma limetky a čerstvého zázvoru. V chuti svěží, tóny zázvoru a kůry citrusů. Výborně se hodí k rybám, mořským plodům a salátům.

Intense aroma of lime and ginger. In the mouth, bright flavours of ginger and citrus zest. Excellent for fish, seafood and salads.

 

Chardonnay Gran reserva, Casas de Bosque- Casablanca Valley 1015,-

Aroma je svěží, ovocné nádechem sudu, toastu a karamelu. V chuti přirozená svěžest ovoce. Doporučujeme podávat s ústřicemi, mušlemi, uzeným lososem, kalamáry, humrem, slaninou, kuřetem, vepřovým, bažantem a telecím.

Fresh fruit aromas melted with mild notes of wood, toasted and caramel. In  the mouth it combines the natural freshness of the fruit. We recommend serving it with Oysters, mussels, smoked salmon, squid, lobster, bacon, chicken, pork, pheasant, veal.

Argentina

Pinot Grigio, Callia Alta- San Juan                                     530,-

Výrazná květinová vůně s tóny bezinkového medu a zralých citrusů. Chuť je svěží po limetkách s příjemnými sladšími tóny zralého tropického ovoce. Hodí se k těstovinám a salátům, drůbeži, rybám i mořským plodům.

Distinctive flower aroma with tones of elderflower honey and ripe citrus. The palate is well balanced with soft notes of peaches, tropical fruit and a hint of jasmine that offers a long, pleasant finish. Ideal with pasta and salads, poultry, fish and seafood.

 

Růžová vína / Rosé wine 0,75 l

Saint Laurent rosé  české zemské, Johann W - ČR/Česká oblast/ Podoblast Litoměřická          395,-

Víno světle růžové s ovocnou vůní s převahou peckovitého ovoce jako např. švestky a třešně. V minerální chuti objevíte tóny lesních jahod. Vhodné k světlým masům.

Light pink wine with fruit aroma of stone-fruit (plums and cherries). In the mineral flavour can find tones of forest strawberries. We recommend it with light meat.

 

Červená vína / Red wines 0,75 l

ČR – Local wines

Pinot noir, vinařství Pod Chlumem, Litoměřická podoblast          565,-

Vůně po lesním ovoci, kávě a pražených mandlích. V chuti tóny hořké čokolády a bobulového ovoce. Doporučujeme k lehčím masovým pokrmům, jehněčímu, krůtímu, telecímu.

Aroma of forest fruit, coffee and roasted almonds. In the mouth tones of chocolate and berry fuit. Ideal with light meat dishes, lamb, turkey and veal.

Svatovavřinecké BIO DEMETER, Vinné sklepy Kutná Hora, Mělnická podoblast  535,-

Suché kabinetní víno. Tmavě červená barva, ve vůni najdeme černé třešně, brusinky, povidla a koření. Doporučujeme k paprikovým omáčkám, mletému masu.

Dry cabinet wine. Dark red colour. On the nose can find black cherries, cranberries, jam and spices. Pairs well with pepper sauce, minced meat.

Frankovka VOC Modré Hory, Halm – Velké Pavlovice, Velkopavlovická podoblast         675,-

 Nefiltrováno, potřebuje dýchat. Chutná a voní po červené sušené paprice, pepři. Vhodné k výrazným uzeninám, omáčkám, steaku.

Unfiltered, needs to breath. Aroma and flavour of red paprika and pepper. Ideal with distinctive smoked meats, sauces and steaks.

 

Kamenec, Pavel Halm – Velké Pavlovice, Velkopavlovická podoblast        585,-

Přírodní autentické nefiltrované víno z odrůd Rulandské Modré, Frankovka, Dornfelder. Vhodné k výrazným uzeninám, omáčkám, steaku.

Natural authentic unfiltered wine of grapes Pinot Noir, Frankovka and Dornfelder. Ideal with distinctive smoked meats, sauces and steaks.

Cabernet Moravia NATURA pozdní sběr / Late harvest, Lubomír Glos – Moravská Nová Ves, Slovácká podoblast                                                                                            665,-

Je typické výraznou plností, vůní malin, někdy i fialek, a jasným zábleskem černého rybízu a ovocnosti. Doporučujeme k tmavým masům.

Distinctively full wine. Aroma of raspberries, sometimes violets, black currant and fruitiness. Recommend serving it with dark meats.

Merlot výběr z horznů / Grapes selection, Lubomír Glos – Moravská Nová Ves, Slovácká podoblast   595,-

Nasládlá vůně černých třešní, švestek, fíků, tabáku, kávy a lanýžů. Doporučujeme k tmavým masům.

Sweetish aroma of black cherries, plums, figs, tobacco, coffee and truffles. Recommend serving it with dark meats.

Španělsko / Spain

Santa DO Yecla, Bodegas Castaňo, Murcía                       1345,-

90% Monastrell, 10% Garnacha tinta. Barva je červená třešňová. Ve vůni najdete především červené a černé lesní ovoce, nasládlé koření. Doporučujeme k tmavým tučným masům, zvěřině.

Colour of red cherries. On the nose red and black forest fruits, sweetish spices. Recommend serving it with fat meats, game.

Llebre Costers del Segre D.O., Tomás Cusiné, Catalonia 725,-

Svěží vůně s tóny kompotovaného červeného ovoce, exotického koření, vanilky, bílého pepře. Doporučujeme k uzeninám, tapas.

Fresh aroma with tones of stewed red fruits, exotic spices, vanilla, white pepper. Ideal with smoked meats and tapas.

 

Ritme negre DOCa Priorat, Ritme Cellar, Catalonia        1125,-

Z odrůd Cariñena a Garnacha. Má tmavě třešňově červenou barvu, intenzivní aroma červeného a černého lesního ovoce s tóny koření. Doporučujeme k zvěřině, výrazným pokrmům z hovězího masa.

Cariñena and Garnacha grapes. Dark red colour. Intensive aroma of red and black  forest fruits with spices tones. Recommend serving it with game and distinctive beef dishes.

Tempranillo DO Castilio y León, Yllera, Castillia y Léon  595,-
Aroma přezrálých černých třešní a švestek s nádechem vanilky, ovocná chuť s tóny tmavého ovoce, vanilky, koření, kakaa a máty. Doporučujeme k lehčím masům, jako telecí, krůtí.

Aroma of ripe cherries and plums, some vanilla. Fruity in the mouth with tones of dark fruits, vanilla, spices, cocoa beans and mint. Ideal with light meats (veal and turkey).

 

Crianza DO Ribera del Duero, Bodegas Valduero, Castillia y Léon           1560,-

Má jasnou tmavě červenou, aroma je ovocité s tóny koření, kmínu, hřebíčku a muškátového oříšku. Vhodné ke grilovanému nebo pečenému masu a sýrům.

Bright dark red colour, fruity aroma with tones of spices, caraway seeds, cloves and nutmeg. Goes well with grilled or roasted meat and cheese.

Crianza Rioja DOCa, Bodegas Glorioso, Rioja                   715,-

100% Tempranillo. Intenzivní vůně tmavého a lesního ovoce s tóny lékořice, fenyklu, pražené kávy a kakaa. Svěží chuť zralého tmavého ovoce a višní. Doporučujeme k červenému masu na grilu, k tučnějším rybám jako je tuňák, ale hodí se i ke zrajícím sýrům.

Intensive bouquet dark and forest fruits with tones of liquorice, fennel, roasted coffee and cocoa beans. Fresh taste of ripe dark fruits and cherries. Recommend serving it with grilled red meats, with fish such as tuna, but also with cured cheeses.

 

Reserva Rioja DOCa, Bodegas Glorioso, Rioja                   1165,-

100% Tempranillo. Elegantní vůně tmavého ovoce jako jsou ostružiny s kořeněnými tóny skořice a vanilky. Plná chuť s odstíny zralého lesního ovoce a sušených švestek. Skvěle doplňuje bílé i červené maso, zvěřinu, jehněčí na grilu a zrající sýry.

Elegant bouquet of dark fruits such as blackberries and spicy tones of cinnamon and vanilla. Full bodied. Full bodied, tones of ripe dark berries and prunes. A perfect accompaniment to red and white meat, game, grilled lamb, blue and cured cheeses.

Chile

Cabernet Sauvignon reserva, Casas del Bosque – Rapel Valley    765,-

Ve vůni aroma černého rybízu, švestek, kůže a tmavé čokolády. V chuti převládají  ostružiny, skořice. Doporučujeme k tmavým masům.

On the nose tones of currant, plums, leather and dark chocolate. In the mouth dominant flavour of blackberries, cinnamon. Recommend serving it with dark meats.

 

Syrah Gran reserva, Casas de Bosque – Casablanca Valley            1165,-

Vůně levandule a fialek, s tóny tmavého ovoce a koření. V chuti tóny černých třešní a borůvkového džemu. Doporučujeme ke kořeněným jídlům z červeného masa a zvěřiny, výrazným sýrům.

Aroma of lavender and violets with tones of dark fruits and spices. In the mouth notes of black cherries and blueberry jam. Recommend serving it with spicy dishes of red meat and game, also with distinctive cheeses.

Argentina

Merlot San Felipe, Bodega la Rulal, Mendosa                  775,-

Intenzivní vůně s tóny rybízu a bylin. Chuť s tóny švestek, marmelády, tabáku, kůže a vanilky. Skvěle doprovodí červená masa a steaky.

Intensive bouquet with tones of currant and herbs. Taste with notes of plums, jam, tobacco, leather and vanilla. A perfect accompaniment to red meats and steaks.

 

L10 Leo Malbec, Bodegas Valentin Bianchi, Mendosa      695,-

Intenzivní aroma zralých švestek a černých třešní s náznakem kouře. Vhodné k hovězím steakům, burgerům, rajčatovým těstovinám a tvrdým sýrům.

Intensive bouquet of ripe plums and black cherries with hints of smoke. Ideal with beef steaks, burgers, tomato pasta and cured cheeses.

 

L10 Leo Malbec premium, Bodegas Valentin Bianchim, Mendosa           1165,-

Vůně zralých švestek a třešní s jemným dotekem koření. Doporučujeme k tmavým tučným masům, zvěřině.

Aroma of plums and cherries with smooth hints of smoke. Recommend serving with dark fatty meats and game.

Postales Malbec-Cabernet Sauvignon, Bodega de Fin del Mundo, Patagonia    610,-

60% Cabernet, 40% Malbec.  Aroma zralého bobulového ovoce a švestek. Doporučujeme k hovězímu masu, steakům.

 Aroma of ripe berries and plums. Ideal with beef meat, steaks.

 

Postales Syrah-Malbec, Bodega de Fin del Mundo, Patagonia      610,-

60% Malbec a 40% Syrah. Ve vůni najdete aroma zralého červeného ovoce. V chuti zajímavé spojení dvou odrůd. Vhodné k hovězímu masu a těstovinám.

In aroma can find ripe red fruits. Well balances. Ideal with beef meat and pasta.

 

Cabernet Sauvignon reserva, Bodega de Fin del Mundo, Patagonia        950,-

Ve vůni i v chuti marmeláda z červeného ovoce, s vanilkovými a tabákovými tóny. Doporučujeme ke grilovanému červenému masu, těstovinám a silným sýrům.

Both in the mouth and on the nose red fruit jam with hints of vanilla and tobacco. Recommend serving it with grilled red meat, pasta and cheeses.

Malbec reserva, Bodega de Fin del Mundo, Patagonia     950,-

Květinová vůně fialek, tóny švestek, ostružin a rybízové marmelády, vanilky, čokolády a tabáku. Doporučujeme k červeným masům, steakům, ale též rybám a těstovinám.

Flowery bouquet of violets, tones of plums, blackberries and currant jam, vanilla, chocolate and tobacco. Recommend serving it with red meats, steak, but also with fish and pasta.